#EnsToquenLaFibra: Manifest per una Xarxa comarcal pública i mancomunada a la Ribera d’Ebre

La nostra comarca es veu afectada per una manca d’accés digne als recursos més bàsics per al desenvolupament social i econòmic. En coneixem les conseqüències, un èxode massiu, el despoblament de l’Ebre del talent juvenil més preuat i desequilibri territorial. Avui en dia, amb una societat cada cop més digitalitzada, l’accés digne a la banda ampla és un requisit imprescindible per al desenvolupament, social, econòmic i ambiental, que reverteixi en el territori i per a la generació d’oportunitats per a tothom; famílies, empreses, emprenedors, serveis bàsics, agricultores, associacions, cooperatives i a tota la societat en general.

Per aquestes raons es crea la iniciativa #enstoquenlafibra amb l’objectiu de desplegar la infraestructura de fibra òptica mancomunada que abasteixi a la Ribera d’Ebre amb un accés digne a Internet i per això els sotasignants demanem,

  1. La creació d’una “Taula per al desenvolupament de les telecomunicacions de la Ribera d’Ebre” amb representants de tots els municipis i a la que es podran unir -per criteris de proximitat- municipis adjacents d’altres comarques, amb l’objectiu de crear una troncal de fibra òptica pública, mancomunada que connecti tots els municipis i es gestioni sota criteris de procomú.
  2. L’estudi i desplegament d’una Xarxa de fibra òptica pública i mancomunada connectada al punt neutre de la XOC de Móra d’Ebre en la que hi participin tots els actors que hi intervenen i que arribi a tota la població. Aquesta pot prendre com a exemple la xarxa comarcal XAFOGAR, sorgida del Consell d’Alcaldes de la Garrotxa.
  3. Constitució d’aquesta taula abans de les eleccions del 2019, amb vistes a iniciar els treballs de forma immediata de manera que es completi el desplegament durant la primera part de la propera legislatura.
  4. Que, paral·lelament a tot l’anterior, s’estableixi un grup de treball conjunt entre la Taula i la Generalitat per assegurar que l’accés a la XOC i XFOCAT és viable i efectiu en qualsevol població de la Ribera d’Ebre. I crear un precedent a nivell de país per a que l’accés digne a la xarxa sigui possible arreu del territori català.

En exercici de transparència, les reunions d’aquesta taula es duran a terme a porta oberta i les seves actes seran públiques.

Signa el manifest:

Per confirmar la teva identitat, un cop enviat el formulari, rebràs un correu de confirmació i hauràs de acceptar-lo

Persones

Empreses, associacions o institucions

Hi donen suport

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp