#EnsToquenLaFibra: Manifest per una Xarxa comarcal pública i mancomunada a la Ribera d’Ebre

La nostra comarca es veu afectada per una manca d’accés digne als recursos més bàsics per al desenvolupament social i econòmic. En coneixem les conseqüències, un èxode massiu, el despoblament de l’Ebre del talent juvenil més preuat i desequilibri territorial. Avui en dia, amb una societat cada cop més digitalitzada, l’accés digne a la banda ampla és un requisit imprescindible per al desenvolupament, social, econòmic i ambiental, que reverteixi en el territori i per a la generació d’oportunitats per a tothom; famílies, empreses, emprenedors, serveis bàsics, agricultores, associacions, cooperatives i a tota la societat en general.

Per aquestes raons es crea la iniciativa #enstoquenlafibra amb l’objectiu de desplegar la infraestructura de fibra òptica mancomunada que abasteixi a la Ribera d’Ebre amb un accés digne a Internet i per això els sotasignants demanem,

  1. La creació d’una “Taula per al desenvolupament de les telecomunicacions de la Ribera d’Ebre” amb representants de tots els municipis i a la que es podran unir -per criteris de proximitat- municipis adjacents d’altres comarques, amb l’objectiu de crear una troncal de fibra òptica pública, mancomunada que connecti tots els municipis i es gestioni sota criteris de procomú.
  2. L’estudi i desplegament d’una Xarxa de fibra òptica pública i mancomunada connectada al punt neutre de la XOC de Móra d’Ebre en la que hi participin tots els actors que hi intervenen i que arribi a tota la població. Aquesta pot prendre com a exemple la xarxa comarcal XAFOGAR, sorgida del Consell d’Alcaldes de la Garrotxa.
  3. Constitució d’aquesta taula abans de les eleccions del 2019, amb vistes a iniciar els treballs de forma immediata de manera que es completi el desplegament durant la primera part de la propera legislatura.
  4. Que, paral·lelament a tot l’anterior, s’estableixi un grup de treball conjunt entre la Taula i la Generalitat per assegurar que l’accés a la XOC i XFOCAT és viable i efectiu en qualsevol població de la Ribera d’Ebre. I crear un precedent a nivell de país per a que l’accés digne a la xarxa sigui possible arreu del territori català.

En exercici de transparència, les reunions d’aquesta taula es duran a terme a porta oberta i les seves actes seran públiques.

Signa el manifest:

Per confirmar la teva identitat, un cop enviat el formulari, rebràs un correu de confirmació i hauràs de acceptar-lo

Persones

Empreses, associacions o institucions

Hi donen suport

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share This

Fes còrrer la veu!

Comparteix el Manifest en les teves xarxes socials!